Alles over deze organisatie:

Waar staan we voor?

Iedere zondag staat er een enthousiaste leidingsploeg klaar om uw kinderen op te vangen. Op vrijwillige basis trachten zij bij te dragen aan de ontwikkeling en ontplooiing van uw kind. De vijf basispijlers (engagement, zelfwerkzaamheid, medebeheer, ploegwerk en dienst) spelen nog steeds een grote rol bij de scouts. Gecombineerd met een oog voor de natuur zijn deze basispijlers de basis van scouting.

Wie is welkom? (iedereen uiteraard!)

Alle jongens en meisjes vanaf 6 jaar (eerste leerjaar) tot en met 18 jaar kunnen zich als lid aansluiten bij onze scoutsgroep. Ben je 18 jaar of ouder en zou je graag in leiding staan, dan kan je ook steeds contact opnemen met de groepsleiding.

Takken

Kapoenen

Na een jaar van spelen, knutselen en plezier, trekken we bij de kapoenen voor de eerste keer op kamp! Het kapoenenleven staat voor pret, fantasie en expressie.

Kabouters

Kabouters ontdekken de wereld, leren samen spelen en hun eigen zegje doen. Ze dollen en rennen door het bos, ze apen apen na, ze verkleden zich als vampieren, supersterren,… Kortom: de kabouters zijn een knotsgekke bende.

Welpen

Is het leven een jungle of een speeltuin? Welpen leren zelf spannende dingen doen. Hun eigen lokaal inrichten, muziekinstrumenten maken, in bomen klimmen, kampen bouwen…

Jonggidsen

We gaan een stapje verder. Op tocht met de rugzak en vuurtjes stoken, zo leren we de kneepjes van het vak. We wagen ons ook aan een toneelstuk of een stevig partijtje sport. Een vlot sjorren, op tweedaagse gaan, een stevige fietstocht, woudlopen en dan het tentenkamp in volle zomer, dat is pas spel zonder einde!

Jongverkenners

Jongverkenners zijn niet bang van een beetje avontuur en om reeds zelf de handen uit de mouwen te steken. Op tocht gaan met een zelf-gesjord vlot. Hun eigen potje koken op een houtvuur. Zich uitleven tijdens grote bosspelen. Op tweedaagse gaan met de rugzak. Steeds nieuwe uitdagingen, die bij de jongverkenners aan bod komen.

Givers

De kans om te experimenteren, mee te beslissen en te gekke dingen te ontdekken. We wagen ons aan grote projecten. We trekken de nacht in,gaan op overlevingstocht of boksen een leuke activiteit ineen.  Soms zitten we ook gewoon gezellig wat bij elkaar.

JIN

Jins zijn zoekers. Met open ogen en een grote gulzigheid staan ze in het leven.

Jins proberen hun eigen doelen en verwachtingen te realiseren en genieten dan ook van de vrijheid en de zelfstandigheid die ze in hun jintak krijgen. Het is een veilige plek waar ruimte is voor fouten en waar de mafste ideeën worden gerealiseerd.

Door samen aan een project te werken of een kamp ineen te boksen, leren jins niet enkel zichzelf, maar ook elkaar kennen. Ze genieten van uitdagingen waar ze hun zotheid en creativiteit kunnen botvieren, maar staan ook open voor meer intense momenten waar ze hun serieuze en volwassen kant kunnen tonen.