Uniform

Binnen onze scouts zijn we redelijk streng op vlak van uniform. Het uniform vormt immers een belangrijk punt binnen scouting. Met het dragen van een uniform toon je dat je scouts of gids bent en hiermee verwijs je naar de waarden van onze beweging. Het uniform maakt dat we één groep zijn, waarbij iedereen elkaars gelijke is, er wordt geen onderscheid gemaakt tussen leiding en leden.

Het uniform bestaat voor iedereen uit dezelfde basisstukken. Voor de kapoenen is een uniform niet verplicht, toch raden wij aan om een das te dragen als vorm van herkenning.

Scouts (jongens) Gidsen (meisjes)
 

Hemd

Korte broek

Riem

Groene kousen

Grijze kousen

Das + dasring

Extra welpen: Welpenpetje

Optioneel: T-shirt Scouts en Gidsen Sint-Brixius-Rode

Hemd

Rok

Groene kousen

Grijze kousen

Das + dasring

 

Optioneel: T-shirt Scouts en Gidsen Sint-Brixius-Rode

Al deze zaken kan je kopen in de scoutswinkel: www.hopper.be. De das en dasring zijn tevens bij ons de koop, vragen aan tweedehands@scoetevanroi.be

Kentekens

Zoals je weet hebben een scouts en gidsen heel wat tekens op hun uniform. Al deze tekens hebben een betekenis, sommige verwijzen naar iets en andere moet je verdienen. Hierbij een lijstje van tekens die je verplicht op je hemd/rok/das moet zetten, maar niet mag kopen in de Hopper.

Jaarteken: Het nieuwe jaarteken krijg je steeds in het begin van het scoutsjaar.

Takteken: Wanneer je nieuw bent of naar een nieuwe tak gaat, krijg je een nieuw takteken bij aanvang van het scoutsjaar.

Embleem Meise voor op de das

Beloftetekens (mag zeker niet zelf gekocht worden): Deze krijg je na het afleggen van je beloftes.

Wees op tijd!

De vergaderingen starten om 14u00. Probeer steeds op tijd te zijn. Het is niet fijn wanneer uw kind ziet dat iedereen op hem/ haar staat te wachten. Wij houden onze klok goed in de gaten, mogen we dan ook aan jullie vragen om steeds tijdig aanwezig te zijn zodat wij op tijd met onze activiteiten van start kunnen gaan.